Festivalului Procopie Jitariu-Florin Piersic ediția a V-a

Vă anunț cu bucurie că Primăria și Consiliul Local al comunei Berchișești vă invită să luați parte duminică, 2 iunie 2019, orele 13.00, la a V-a ediție a Festivalului „Procopie Jitariu-Florin Piersic”, concomitent cu sărbătoarea prilejuită de Ziua comunei Berchișești. Manifestarea social-cultural-artistică va avea loc în acest an într-un spațiu special amenajat în curtea școlii Berchișești.

Invitați: Orchestra Populară Rapsozii Botoșanilor, condusă de domnul Dan Doboș, Grup folcloric „Basarabeanca” din Chircăiești, Raionul Căușeni, Republica Moldova, Ansamblul „Armonia” al Casei de cultură din comuna Mahala, Ucraina, Ansamblul „Botnenii” din comuna Bardar, Raionul Ialoveni, Republica Moldova, Marian Gogan,Călin Brăteanu, Gabriela Teișanu,Ciprian Petroaie și Doina Petroaie, Dragoș Mircea Ungureanu, Ana și Cristina Bialy, Andrei Mihailov, Cristian Pătraș, Claudia Prindii, Grup vocal Berchișești, Ansamblul Folcloric ,, Florile Bucovinei” – Rădăuți, Ansamblul ,,Moștenitorii Bucovinei”-Mănăstirea Humorului, Formația de dansuri „Arcanul bătrânesc”- Frătăuții Noi, Formația de dansuri pe generații Berchișești, Formația de dansuri populare ,, Kozacioķ”- Rădăuți, Formația de dansuri ,,Obcina Bucovinei”- Capu Câmpului .Spectacolul se va încheia cu programul artistic susținut de interpretul de muzica reggae, dance hall, pop și R&N- Sonny Flame ! Mulțumesc anticipat tuturor celor care au contribuit la reușita acestui eveniment și sunt convinsă că vom avea o duminică minunată și o asistență record, cu oameni bucuroși și dornici de un spectacol pe cinste. Vă așteptăm cu drag și voie bună!

Opt primari din Republica Moldova și Ucraina, prezenți la Zilele comunei Berchișești!
Ediția a V-a a Festivalului „Procopie Jitariu –Florin Piersic”, desfășurată duminică în cadrul Zilelor comunei Berchișești, a avut mai multe premiere absolute! Una dintre acestea a fost prezența celor opt primari din străinătate, care au participat la manifestările noastre, cinci din Republica Moldova și trei din Ucraina ,Galina Ceban- Chircăiești, Petru Plugaru-Bardar, Marcel Snegur-Parcova, Oleg Rozomovschi-Dărcăuți, Vasile Sîrbu- Căzănești și Nandriș Elena-Mahala, Dumitru Lupu- Lunca, Vasile Țurcan- Ostrița.

Acesta a fost cel mai important moment intercultural după inaugurarea şi sfinţirea Centrului de Cultură, Artă şi Tradiţii din comuna Berchişeşti, din toamna trecută, prilej cu care am semnat parteneriatele de înfrăţire şi colaborare cu localităţile din Moldova şi Ucraina.
Le mulțumesc colegilor mei primari din Moldova și Ucraina, atât pentru prezența lor, cât și pentru zestrea folclorică adusă la noi, în inima Bucovinei, în această zi de mare sărbătoare!

 

Ultima actualizare: 11:37 | 15.07.2023

Sari la conținut