„Unire prin educație”

Elevii Școlii Gimnaziale Berchișești, în vizită la prietenii de la Liceul Teoretic „Aurel David” din satul Bardar – Republica Moldova

La invitația domnului primar al localității înfrățite Bardar, Raionul Ialoveni, Republica Moldova, Petru Plugaru, am însoțit împreună cu secretarul comunei, Ștefan Chilariu și cadrele didactice o delegație de 12 elevi ai Școlii Gimnaziale Berchișești, într-o vizită de trei zile prilejuită de un proiect educațional comun.
Astfel, copiii școlii noastre, împreună cu cei din comuna Blejoi, județul Prahova, au fost partenerii elevilor Liceului Teoretic „Aurel David” din Bardar, în evenimentul intitulat „Unire prin educație”.
În cadrul acestei acțiuni, elevii au participat la activități care le-au pus în valoare abilitățile și cunoștințele, le-au valorizat tradițiile și obiceiurile comune, și le-au reîmprospătat memoria cu aspecte relevante ale trecutului comun al istoriei noastre românești.

Copiii din Berchișești au vizitat, în cadrul proiectului, mai multe obiective ale zonei și ale Republicii Moldova, printre care grădinițe, grădina zoologică, precum și numeroase puncte turistice din capitala Chișinău.

HORA UNIRII la Bardar, Ialoveni

Timp de trei zile, 10-12 aprilie, 2019, Liceul Teoretic „Aurel David”, din satul Bardar, raionul Ialoveni, in cadrul unui parteneriat educațional, a fost gazda unor grupuri de copii și cadre didactice din comuna Berchisesti, Suceava și comuna Blejoi, Prahova, România.

Elevii școlilor implicate în acest proiect au participat la activități care le-au pus în valoare abilitățile, au valorizat tradițiile și obiceiurile comune, au facilitat cunoașterea unor realități din trecutul istoriei noastre, pentru a menține vie apartenența la neamul românesc.

La careul solemn dedicat acestui mare eveniment a fost prezent și domnul Petru Plugaru, primarul satului Bardar.
Cuvinte de mulțumire a adus doamna Violeta Ţăran, primarul comunei Berchisesti.

La despărțire au întins HORA UNIRII, după care au urmat emotii, îmbrățișări și lacrimi.

La Liceul Teoretic „Aurel David”, din satul Bardar, raionul Ialoveni
s-a desfășurat proiectul „Unire prin educație”.

La despărțirea de elevii moldoveni, copiii de pe ambele maluri ale Prutului s-au prins într-o emoționantă Horă a Unirii, fapt ce a ne-a făcut pe toți cei prezenți, mari și mici deopotrivă, să sperăm că într-o bună zi vom fi din nou împreunăm, pentru totdeauna, fără să ne mai despartă nici o graniță…