Canonizarea marelui voievod Ştefan cel Mare şi Sfânt, omagiată la Chircăieşti – Republica Moldova

La invitaţia primarului Galina Ceban, am participat cu bucurie şi recunoştinţă zilele trecute la Ediţia a V-a a Festivalului pescarilor „La Botna, la Mărgioară”, din satul înfrăţit Chircăieşti, Raionul Căuşeni, manifestare tradiţională pentru autorităţile gazde.
Cu acest prilej, am asistat la un interesant recital folcloric, unde au participat numeroşi virtuozi din zonă, dar şi ansambluri din cealaltă comună înfrăţită cu Berchişeşti din Republica Moldova, Bardar.
În cadrul acestui festival, organizatorii au avut şi un moment special de omagiere şi evocare a împlinirii a 25 de ani de la canonizarea Binecredinciosului Voievod Ştefan cel Mare şi Sfânt în Biserica Ortodoxă, precum şi cei 513 ani de la trecerea sa în veşnicie!
Reamintesc faptul că comuna Berchişeşti a realizat prima înfrăţire din istorie cu localitatea Chircăieşti, Raionul Căuşeni, la sfârşitul lunii august 2013, chiar de „Ziua Limbii Române”. Ulterior, în anul 2015, a fost parafată şi înfrăţirea cu comuna Bardar, Raionul Ialoveni.