Ziua Limbii Române și Ziua Independenței, sărbătorite de Primăria Berchișești în comuna Dărcăuți, raionul Soroca, Republica Moldova

O delegație a Primăriei comunei Berchișești a sărbătorit, cu emoție și mare bucurie, Ziua Limbii Române și Ziua Independenței, alături de frații noștri de peste Prut din comuna Dărcăuți, Raionul Soroca, la invitația inimosului primar Oleg Rozimovschi.
Primăria comunei Berchișești a semnat un acord de înfrățire cu Primăria comunei Dărcăuți în 18 noiembrie 2018, document parafat cu prilejul inaugurării Centrului de Cultură, Artă și Tradiții Berchișești.
Acum, la Dărcăuți, cele două comune-surori au retrăit împreună înălțătoarele momente ale unității dintre România și Republica Moldova. La evenimente ni s-au alăturat și reprezentanții Bucovinei de Nord, alături de noi fiind dinamica și patrioata doamnă Elena Nandriș, primarul comunei românești Mahala din Ucraina, de care ne leagă o sinceră și frumoasă prietenie.
Astfel, cele trei zone românești din Republica Moldova, România și Ucraina au dat iar „mână cu mână pentru inima română”, fapt ce reprezintă un nou episod din dorința sinceră și neechivocă a tuturor de a reface, din nou și pentru totdeauna, granițele „României dodoloațe”!
Mulțumim organizatorilor pentru invitație și reiterăm demersul nostru de a petrece cât mai mult timp unii cu alții, în așa fel încât, dacă nu ne putem uni din punct de vedere statal și politic, să ne putem (re)uni oricând ca oameni!